De Kast


De I love recycling kast is een kleurig en aantrekkelijk vormgegeven 'recycling en info center' voor het opbergen van recycle producten. De kast is met natuurverf beschilderd. Met aan de onderzijde bergruimte, voor grotere recycle producten zoals een kapotte dvd speler of een oude computer. Daarboven vier verdiepingen met gerecyclede kratten met etiketten voor het geordend verzamelen van kleine recycle producten zoals bijvoorbeeld kurken, tennisballen, eierdozen, doppen en keukenrolletjes.


De leerlingen raken spelenderwijs bij het milieu betrokken door het verzamelen van recycle producten. Leerkrachten en begeleiders kunnen gebruik maken van de inhoud van de kast bij de lessen handvaardigheid of andere creatieve lessen of activiteiten zoals sinterklaas een schoolmusical. Om kinderen en ouders te informeren en oproepen te doen is een gedeelte van de kast beschilderd met schoolbordverf.


De kast is een blikvanger op een drukke plaats in de school bijvoorbeeld in de hal meteen bij de ingang of in de centrale ruimte.

Hij is makkelijk toegankelijk voor zowel leraren, ouders en kinderen. Een handige plek voor de kast is op een drukke plaats in de school. Op de kast staan voorbeelden gemaakt van restafval zoals speelgoed of kunstobjecten: een permanente tentoonstelling van creatieve producten. De kast is ook gerecyceld van kantoorkast tot I Love Recycling kast. Op de kast zijn met duurzame verf vlinders en een waterval geschilderd. Een waterval omdat water altijd de weg vindt van de minste weerstand en vlinders om het butterfly effect.


recycle movie
I love recycling kast