Veelgestelde vragen

 1. Welke recycleproducten kunnen we het beste verzamelen?

  Deksels, doppen, kurken, wc rolletjes, rietjes, ijslolleystokjes, blokjes hout, lapjes stof, knopen, stiften, blokjes hout, eierdozen. schoenendozen, roerstokjes, sleutels, kleine plastic verpakkingen, blikjes, kinderwagens, computers en speelgoed. Deze kostenloze producten gebruiken wij als waardevol bouwmateriaal voor onze workshops.

 2. Waarom kan een school niet zelf een kast kopen in plaats van een I love recycling kast?

  Het is belangrijk dat de I love recycling kast een stevige en veilige kast is omdat kinderen er ook gebruik van moeten maken. Ook moet de kast heel erg opvallen, door kleur, tekst, afbeeldingen en voorbeelden van recycle producten. Bovendien is de kast ook gerecycled van kantoorkast naar I love recycling kast.

 3. Wat als de kast helemaal vol is met recycle producten?

  Het is belangrijk dat de recycle producten ook echt worden gebruikt. In de workshops leren we alles over recycle producten en het gebruik van de I love recycling kast. Ook ontwikkelen we lessen waarmee iedereen zelf aan de slag kan. Deze lessen komen op de website te staan.

 4. Wat als de kast niet wordt gebruikt?

  De kast is heel aantrekkelijk en nodigt uit om te recyclen. De kast moet wel op een centrale plek komen te staan, waar de kast duidelijk zichtbaar en makkelijk bereikbaar is voor ouders, leerlingen en leraren. Om kinderen en ouders te informeren en oproepen te doen is een gedeelte van de kast beschilderd met schoolbordverf.

 5. Wordt alles wel echt gerecycled?

  Alle producten maken we van gerecycled materiaal. Natuurlijk worden deze voorwerpen ooit weg gegooid. Daarom leren we de kinderen in de recycle workshops ook, hoe ze deze recycle producten op een verantwoordelijke manier kunnen recyclen.
recycle movie
I love recycling kast